Adega A Coroa

De naam van dit familiale wijndomein, A Coroa, verwijst naar een oud Romeins fort. Deze enclave werd gebouwd in de vorm van een kroon bovenop een klein voorgebergte. A Coroa slaagde erin om het historisch karakter van deze site te integreren in één van de oudste wijndomeinen van de “Denominacion de Origen” Valdeorras, een appellatie die op haar beurt de op één na oudste oorsprongsbenaming heeft in Galicië.

A Coroa wordt al vier generaties lang beheerd door de familie López y Fernández. Hun wijngaarden zijn gelegen op de beste terroirs van de appellatie, (11,5 ha) waarop enkel de witte Godello-druif wordt geteeld. Alles gebeurt volgens het principe van de organische landbouw, met respect voor de natuur, de eigenheid van de terroir en de authenticiteit van de plant. De vinificatie gebeurt met de modernste technieken, maar zonder te moeten inboeten aan de kwaliteit van de druif. Het resultaat ligt volledig in de lijn van de ambitie van de familie López y Fernández om eerlijke en zuivere witte wijnen te produceren.

Wil je graag meer weten?

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief om op de hoogte gehouden te worden van de laatste nieuwtjes.

Privacy disclaimer:

Caves de France gebruikt de gegevens die u op dit formulier verstrekt om contact met u op te nemen en om updates en marketing aan te bieden. Laat ons weten op welke manieren u van ons zou willen horen:

U kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link Abonnement opzeggen te klikken in de voettekst van elke email die u van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via wines@cavesdefrance.be. We zullen uw gegevens met respect behandelen. Bezoek onze website voor meer informatie over onze privacypraktijken. Door hieronder te klikken, stemt u ermee in dat wij uw gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken MailChimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie zal worden overgebracht naar MailChimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van MailChimp.