Bodega Dante Robino

Bodega Robino werd opgericht door Dante Robino, een Italiaanse visionair die zijn wijngaarden in Italië verkocht om zich in 1920 te settelen in de regio Mendoza. Dit prachtige wijngoed is gesitueerd in de buurt van Lujan de Cuyo aan de voet van de Andes op een hoogte van 900 m boven de zeespiegel op een plateau, en naast de rivier Mendoza. Deze streek staat gekend als één van de beste wijn producerende regio’s in Argentië, waar de fijnste malbecdruiven worden geteeld. Typische karakteristieken van deze wijngaarden zijn de rijke kleibodem, dagen met veel zon en koele nachten, wat ten goede komt aan het boeket en fruit in de wijn.

Sinds 1982 is de bodega eigendom van de familie Squassini. Deze nieuwe eigenaar focust zich op kwaliteit door steeds verder te investeren in de evolutie van het domein, door het werk in de wijngaard te verbeteren en door steeds op zoek te gaan naar nieuwe projecten en de beste technologie. Vooruitgang gaat hier hand in hand met aandacht voor traditionele vakkundigheid en met diep respect voor de wijngaard. Hierin ligt de basis voor goede wijn! De visie die de familie Squassini erfde van de stichter Dante Robino, wordt weerspiegeld in elke wijn die op de markt wordt gebracht, elk jaar opnieuw. De kwaliteit van hun wijnen wordt gewaardeerd door vele wijnliefhebbers in meer dan 50 landen wereldwijd.

Jaar in jaar uit worden de wijnen van Bodega Dante Robino gelauwerd in de wereldpers:

2016: Tim Atkin Argentine Special Report – Dante Robino Bonarda 2015: 87 points

Stephen Tanzers International Wine Cellar – Dante Robino Malbec 2014: 88 points

2014: The Wine Advocate Robert Parker – Dante Robino Malbec: 86 points

Wil je graag meer weten?

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief om op de hoogte gehouden te worden van de laatste nieuwtjes.

Privacy disclaimer:

Caves de France gebruikt de gegevens die u op dit formulier verstrekt om contact met u op te nemen en om updates en marketing aan te bieden. Laat ons weten op welke manieren u van ons zou willen horen:

U kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link Abonnement opzeggen te klikken in de voettekst van elke email die u van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via wines@cavesdefrance.be. We zullen uw gegevens met respect behandelen. Bezoek onze website voor meer informatie over onze privacypraktijken. Door hieronder te klikken, stemt u ermee in dat wij uw gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken MailChimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie zal worden overgebracht naar MailChimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van MailChimp.