Campo Alla Sughera

A unique estate of great value, like the land it occupies.

Bolgheri: een parel aan de kroon van Toscane.

Dit kleine, maar befaamde wijngebied, met slechts 16 ha wijngaarden, ligt even ten zuiden van de stad Livorno, aan de Toscaanse kust. Hier worden niet alleen twee van de meest besproken wijnen van heel Italië gemaakt, nl. Ornellaia en Sassicaia, maar huizen ook enkele van de meest beroemde wijnfamilies: Angelo Gaja en Piero Antinori.

Sinds een 15tal jaar is hier een nieuwe wijnster zichtbaar: Campo alla Sughera ligt pal naast Ornellaia, deels naast Sassicaia. Met andere imposante buren als Gaja en Antinori is het duidelijk dat dit stuk Toscane een prima klimaat heeft voor de productie van grote wijnen. De wijngaarden liggen op zeer korte afstand van de kust en vanaf het wijndorpje Bolgheri is de diep blauwe zee goed te zien. De positieve invloed van het microklimaat met zijn koele zeebries op de ontwikkeling van de druiven, hoeft geen verdere uitleg. Overal in dit wijngebied valt de lichtintensiteit op. Veel producenten vergelijken het met ‘de nieuwe wereld’ omdat er nauwelijks een inheemse Italiaanse druif te vinden is. Hier draait alles om de bekende Bordeaux rassen, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc en Merlot. Ook is in dit gebied de dichtheid van de aanplant vele malen hoger dan in andere delen van het land. Wijngaardpercelen met 7000 tot 10.000 wijnstokken per hectare zijn hier gewoon, elders ligt dit vaak nog niet eens op de helft.

De familie Knauf, eigenaar van Campo alla Seghura heeft maar één doel voor ogen: excellente wijnen afleveren die het enorme potentieel van de terroir verzilveren en het hoogste kwaliteitslabel verdienen. De wijnen die hier gevinifieerd worden, zijn adembenemend lekker !

Wil je graag meer weten?

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief om op de hoogte gehouden te worden van de laatste nieuwtjes.

Privacy disclaimer:

Caves de France gebruikt de gegevens die u op dit formulier verstrekt om contact met u op te nemen en om updates en marketing aan te bieden. Laat ons weten op welke manieren u van ons zou willen horen:

U kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link Abonnement opzeggen te klikken in de voettekst van elke email die u van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via wines@cavesdefrance.be. We zullen uw gegevens met respect behandelen. Bezoek onze website voor meer informatie over onze privacypraktijken. Door hieronder te klikken, stemt u ermee in dat wij uw gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken MailChimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie zal worden overgebracht naar MailChimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van MailChimp.