Castello Di Ama

Castello di Ama – Chianti Classico Vigneto Bellavista 2007 werd door Wine Spectator geselecteerd bij de 10 beste wijnen van Italië! (januari 2013)

Castello di Ama – Chianti Classico San Lorenzo Gran Selezione 2010 belandde op de 6° plaats in Wine Spectators 2014 Top 100 (januari 2015)
(W.S. dec.31,2012-jan.15,2013)

Castello di Ama, eigendom van het echtpaar Lorenza Sebasti en Marco Pallanti, is gelegen in het pittoreske gehuchtje Ama, te midden van de prachtige, glooiende heuvels van Gaiole – Chianti (provincie Sienna), in het hart van de wereldberoemde Chianto Classico regio, waar wijn – en olijfgaarden een uniek weefpatroon vormen in het typische Toscaanse landschap. Ama is in de loop der jaren niet alleen uitgegroeid tot een van de beste wijndomeinen van Italië en zelfs ter wereld, het is ook een gedroomde site voor hedendaagse kunst. De voorliefde van de eigenaars voor kunstenaars met wereldklasse, brachten al heel wat vermaarde namen naar Ama: Anish Kapoor, Michelangelo Pistoletto, Louise Bourgeois, Daniel Buren, Kendall Geers, … Ama herbergt ondertussen een twaalftal installaties van hedendaagse kunst.

Dit wijndomein (°1972) beslaat momenteel een oppervlakte van ongeveer 250 hectare, waarvan 90 ha beplant met wijnstokken en 40 ha met olijfbomen. De gemiddelde hoogte van de wijngaarden bedraagt 480 meter. De vaandeldrager van dit domein is ongetwijfeld de ‘Castello di Ama – Chianti Classico Vigneto Bellavista’, een wijn geproduceerd van Sangiovese-druiven afkomstig van de beste percelen, die de strengst mogelijke selectie hebben doorstaan.

In 1982 nam de jonge wijnmaker Marco Pallanti de operationele verantwoordelijkheid voor dit wijndomein in handen. Pallanti was in een korte tijdspanne uitgegroeid tot een van de meest gerespecteerde oenologen in Toscane. In 2003 werd hij gekroond tot “Oenoloog of the Year” door Vini d’Italia, uitgegeven door Gambero Rosso en Slow Food. In de beginjaren ging Pallanti geduldig op zoek naar ieder mogelijk potentieel dat verborgen zat in de verschillende percelen. Door zorgvuldig en consequent onderzoek slaagde hij erin om de beste plekken uit te kiezen om zijn Sangiovese te laten opgroeien, met absolute kwaliteit als zijn enige leidraad. Castello di Ama is de ware expressie van de Chianti Classico!

Tegelijkertijd begon Marco Pallanti te experimenteren met niet-traditionele variëteiten zoals Merlot, Chardonnay en Pinot Noir. Hij was nieuwsgierig om te zien of ook andere druivenrassen konden gedijen in de karakteristieke terroir van Ama, op de percelen die niet voldoende geschikt waren bevonden voor de Sangiovese. Zijn continue zoektocht naar de perfect geschikte percelen voor elk afzonderlijk druivenras, heeft ertoe geleid dat elke wijn die op Castello di Ama wordt gemaakt de stempel draagt van de buitengewone Ama-terroir.

Castello di Ama werd door het Amerikaanse tijdschrift Food&Wine uitgeroepen tot het 3° ‘The World’s Most Stunning Wineries’

Wil je graag meer weten?

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief om op de hoogte gehouden te worden van de laatste nieuwtjes.

Privacy disclaimer:

Caves de France gebruikt de gegevens die u op dit formulier verstrekt om contact met u op te nemen en om updates en marketing aan te bieden. Laat ons weten op welke manieren u van ons zou willen horen:

U kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link Abonnement opzeggen te klikken in de voettekst van elke email die u van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via wines@cavesdefrance.be. We zullen uw gegevens met respect behandelen. Bezoek onze website voor meer informatie over onze privacypraktijken. Door hieronder te klikken, stemt u ermee in dat wij uw gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken MailChimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie zal worden overgebracht naar MailChimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van MailChimp.