Chateau De Gaure

“ Mes mains racontent mes vignes et mes toiles, je suis enraciné dans Gaure, dans cette terre nourricière qui a déjà 1000 ans d’histoires qu’elle garde secrètement en elle. Mon vin m’exprime cette magie, cette petite musique sans fin, au creux de mon oreille, chuchotée par Père qui me guide vers ces gestes innés et ancestraux. ” Pierre Fabre

Begin jaren 2000 werd Pierre Fabre, afkomstig uit een wijnbouwers familie met reeds vijf generaties ervaring, helemaal gecharmeerd door de magie en de geschiedenis van Château de Gaure. De oorsprong van dit domein gaat helemaal terug tot de Romeinse tijd (1e eeuw). Wanneer Pierre Fabre in 2005 met veel passie aan zijn wijnbouwersavontuur begon, koos hij meteen voor een biologische aanpak. Sinds 2018 werd beslist om nog een stapje verder te gaan door de conversie in te zetten naar de biodynamische wijnbouw. Deze natuurlijke aanpak was een logische keuze, gezien de unieke biodiversiteit en authenticiteit van deze bijzondere plek. Het respect voor de natuur is torenhoog en dit weerspiegelt zich in de kwaliteit van de wijnen, die stuk voor stuk de typiciteit van elk terroir laten spreken.

In het verlengde van deze logica, besteedt Pierre heel veel zorg aan zijn terroir, geeft hij de wijnstokken rustig de tijd om zich aan hun bodem aan te passen en bevordert hij lage rendementen. In combinatie met de diversiteit van de bodem, staat deze werkwijze hem toe om wijnen te cultiveren met een krachtig aroma en een uniek profiel.

 

Wil je graag meer weten?

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief om op de hoogte gehouden te worden van de laatste nieuwtjes.

Privacy disclaimer:

Caves de France gebruikt de gegevens die u op dit formulier verstrekt om contact met u op te nemen en om updates en marketing aan te bieden. Laat ons weten op welke manieren u van ons zou willen horen:

U kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link Abonnement opzeggen te klikken in de voettekst van elke email die u van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via wines@cavesdefrance.be. We zullen uw gegevens met respect behandelen. Bezoek onze website voor meer informatie over onze privacypraktijken. Door hieronder te klikken, stemt u ermee in dat wij uw gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken MailChimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie zal worden overgebracht naar MailChimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van MailChimp.