Château d’Oupia

Het eeuwen oude Château d’Oupia, al sinds de 12° eeuw een waarde in het hart van de Minervois, staat borg voor continuïteit en steeds opnieuw verbluffende kwaliteit aan ultra lage prijzen. Jaar na jaar worden hier prachtige wijnen gemaakt die de ene topvermelding na de andere opstapelen.

Dit domein is al sinds 1860 in handen van de familie Iché. In 1969 nam André Iché het heft in handen en aan een recordtempo baande hij zich een weg naar de top in het wijnmilieu. De onnoemelijke nominaties en medailles stapelden zich op, maar gelukkig bleef deze bescheiden man het wijnmaken met zijn ziel behartigen. André Iché overleed eind 2007, maar zijn dochter Marie Pierre nam de fakkel over en zet zijn levenswerk verder, met eerbied en respect voor zijn filosofie. André Iché geldt als één van de kwaliteitspioniers in de Minervois, een familietrek die hij zonder twijfel ook aan zijn opvolgster heeft doorgegeven. Marie Pierre Iché is een zeer gepassioneerde vrouw met veel respect en liefde voor de terroir. Ze is altijd wel te vinden in de kelder of de omliggende wijngaarden, en laat niets aan het toeval over.

De kalkachtige bodem geeft aan de wijn een zekere finesse, terwijl de klei voor voldoende vlezigheid zorgt. Alle druiven worden met de hand geplukt en de wijnen worden zonder filtering gebotteld. De kleine rendementen, optimale selectie en de moderne vinificatiemethodes zorgen ervoor dat alle wijnen bij de top behoren.

Wil je graag meer weten?

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief om op de hoogte gehouden te worden van de laatste nieuwtjes.

Privacy disclaimer:

Caves de France gebruikt de gegevens die u op dit formulier verstrekt om contact met u op te nemen en om updates en marketing aan te bieden. Laat ons weten op welke manieren u van ons zou willen horen:

U kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link Abonnement opzeggen te klikken in de voettekst van elke email die u van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via wines@cavesdefrance.be. We zullen uw gegevens met respect behandelen. Bezoek onze website voor meer informatie over onze privacypraktijken. Door hieronder te klikken, stemt u ermee in dat wij uw gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken MailChimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie zal worden overgebracht naar MailChimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van MailChimp.