Château Du Galoupet

Het schilderachtige wijngoed Château du Galoupet is gevestigd in La Londe Les Maures, 100 kilometer ten zuidoosten van Aix-en-Provence. Al op de landkaarten van Frankrijk van Zonnekoning Louis XIV stond de plattegrond van het huidige grondgebied van het wijngoed. Het gebouw ligt in de buurt van de Middellandse Zee en vanaf hier heb je een adembenemend uitzicht op de stad Hyères les Palmiers en op het eiland Porquerolles. Het wijngoed en de percelen liggen midden in mediterrane vegetatie. Er staan palmbomen en citroen- en eucalyptusbomen. In 1955 kwam Château du Galoupet in de cru classé van de Provence. Het wijngoed heeft 165 hectare grond en op 72 hectare daarvan verbouwt men Grenache, Mourvèdre, Cinsault, Syrah, Tibouren, Rolle, Semillon, Chardonnay, Cabernet, Calladoc en Carignan. De druivenstokken zijn gemiddeld 25 jaar oud en veel daarvan staan in de buurt van de zee. Het terroir bevat leisteen. Château du Galoupet maakt 70% rosé, 20% rode wijn en 10% witte wijn. Alle wijnen maakt het wijngoed in de eigen kelder. Door de ondergrondse kelders die nog uit de Romeinse tijd komen, is het wijngoed uniek in de regio. De wijnmakers zijn Gilles Bascle en Richard Bertin (adviseur).

Wil je graag meer weten?

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief om op de hoogte gehouden te worden van de laatste nieuwtjes.

Privacy disclaimer:

Caves de France gebruikt de gegevens die u op dit formulier verstrekt om contact met u op te nemen en om updates en marketing aan te bieden. Laat ons weten op welke manieren u van ons zou willen horen:

U kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link Abonnement opzeggen te klikken in de voettekst van elke email die u van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via wines@cavesdefrance.be. We zullen uw gegevens met respect behandelen. Bezoek onze website voor meer informatie over onze privacypraktijken. Door hieronder te klikken, stemt u ermee in dat wij uw gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken MailChimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie zal worden overgebracht naar MailChimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van MailChimp.