Château Léoube

‘Nous travaillons en harmonie avec la nature. On ne la contraint pas, on l’accompagne, en tenant compte du cycle naturel des saisons et en respectant l’équilibre de chaque plante dans son environnement.’

 Als thuisbasis van de oudste wijngaard in Frankrijk, gaat de geschiedenis van het wijndomein Léoube terug tot de Griekse en Romeinse cultuur. Gelegen in het hart van de Provence en genesteld in een adembenemende baai op een steenworp van Saint Tropez, bevindt het landgoed van Léoube zich in één van de mooiste beschermde gebieden van Europa. De wijngaarden zijn hier letterlijk geworteld in een unieke terroir tussen de zee en de heuvels. Alles ademt hier de sfeer van de charme en het parfum van een zonovergoten Provence!

De productie van de wijnen (en olijfgaarden) van Château Léoube wordt al sinds 2000 verzorgd door Romain Ott, een naam die klinkt als een klok in het wijnmilieu.

‘Produire avec amour et reconnaissance le meilleur de ce qu’une terre peut donner… philosophie de l’Essentiel De filosofie van Romain Ott, waarbij in de subtiele zoektocht naar de gezondste en de meest evenwichtige druiven het grootste respect voor het product en de tradities centraal staan, leidt tot een superieure kwaliteit en regelmaat. Op Château Léoube gaat men niet op zoek naar exuberantie, maar naar een eigen verfijnde stijl en stabiliteit. Hier streeft men naar eerlijke, fijne, evenwichtige en elegante wijnen, gewijd aan het plezier van elk moment!

Wil je graag meer weten?

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief om op de hoogte gehouden te worden van de laatste nieuwtjes.

Privacy disclaimer:

Caves de France gebruikt de gegevens die u op dit formulier verstrekt om contact met u op te nemen en om updates en marketing aan te bieden. Laat ons weten op welke manieren u van ons zou willen horen:

U kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link Abonnement opzeggen te klikken in de voettekst van elke email die u van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via wines@cavesdefrance.be. We zullen uw gegevens met respect behandelen. Bezoek onze website voor meer informatie over onze privacypraktijken. Door hieronder te klikken, stemt u ermee in dat wij uw gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken MailChimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie zal worden overgebracht naar MailChimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van MailChimp.