Château Rocher Corbin

Aan de samenvloeiing van Dordogne en l’Isle, vindt men de grote terroirs van de regio Saint Emilion ingebed in een schitterend landschap. Ook de wijngaarden van Montagne Saint-Emilion, een sattelietgemeente van het wereldberoemde Saint Emilion, maken hier deel van uit.

Château Rocher Corbin regeert vanaf de oostelijke flank van de Calon heuvel de hele vallei. Deze bevoorrechte ligging zorgt voor een bijzonder gelijkmatige ontwikkeling van de druiven, zonder al te veel klimatologische excessen. De terroir bestaat hoofdzakelijk uit kalksteen. Op dit type bodem is Merlot koning ! Een mooi gerijpte merlotdruif geeft aan de wijn kleur, generositeit, rondheid, soepelheid in de mond en vooral een interessante aromatische complexiteit van rode en zwarte besjes. De Cabernet Franc vult dit geheel subliem aan en verleent aan de wijn de kracht en het elan van een klassiek geschoolde Bordeaux.

Eigenaar Philippe Durand verstaat de kunst om jaar na jaar met een klassewijn uit te pakken, zelfs in minder geslaagde Bordeaux jaargangen. Hij zet alles op alles om de kracht van de wijngaarden en hun rendementen in te tomen. Een korte snoeiwijze; ontbladeren, elimineren van de trossen, … De oogst gebeurt volledig manueel, met een uiterst strenge selectie van de druiven. De vinificatie en vatlagering houden het midden tussen een traditionele en moderne aanpak. Klassiek is de lange vatlagering op Franse eik, modern is de automatisch gecontroleerde temperatuur bij de gisting. Al deze inspanningen resulteren in een intens rood gekleurde wijn, met het aroma van rijp fruit, zachte, soepele tannines, vettig en evenwichtig van structuur, met een mooi verouderingspotentieel.

Wil je graag meer weten?

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief om op de hoogte gehouden te worden van de laatste nieuwtjes.

Privacy disclaimer:

Caves de France gebruikt de gegevens die u op dit formulier verstrekt om contact met u op te nemen en om updates en marketing aan te bieden. Laat ons weten op welke manieren u van ons zou willen horen:

U kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link Abonnement opzeggen te klikken in de voettekst van elke email die u van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via wines@cavesdefrance.be. We zullen uw gegevens met respect behandelen. Bezoek onze website voor meer informatie over onze privacypraktijken. Door hieronder te klikken, stemt u ermee in dat wij uw gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken MailChimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie zal worden overgebracht naar MailChimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van MailChimp.