Château Vieux Clos

De Terroir van Château Vieux Clos wordt omringd door heel wat hoogwaardige wijngaarden. Zijn bekendste en naaste buren zijn: Château l’Angélus, Château Grand Mayne en Château l’Arosée. Mede door de getalenteerde landbouwingenieur Michel Terras (eigenaar), is Vieux Clos een klassevolle wijn, die kwalitatief het “Grand Cru Classé”-label waard is en officieel gecommercialiseerd wordt als Saint-Emilion “Grand Cru”.

Als Bordeauxliefhebber mag Vieux Clos zeker niet ontbreken op uw verlanglijstje, niet alleen omwille van zijn enorme kwaliteiten, maar ook omwille van zijn zeer bescheiden prijskaartje. De stokken zijn ondertussen zo’n 70 jaar oud, waardoor het rendement beperkt blijft tot 35 hl. De zandbodem en grote aanwezigheid van Merlot druiven reflecteren zich in een fluweelzachte, vrouwelijke wijn. Zeer natuurlijke vinificatie met een explosie van fijn fruitige aroma’s van frambozen, aardbeien en viooltjes. De smaak is intens, warm en vol, de looizuren proeven vederzacht. Vlezig en diep geconcentreerd. Op Vieux Clos vind je geen concentratiemachines en hoge technologie, maar wel een gevoelige oenoloog die zijn wijn aanvoelt. Grote Saint Emilion aan een kleine prijs. Jaar na jaar getuigen de punten van de grootste wijnrecensenten van het enorme potentieel dat in dit pareltje schuilt.

Wil je graag meer weten?

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief om op de hoogte gehouden te worden van de laatste nieuwtjes.

Privacy disclaimer:

Caves de France gebruikt de gegevens die u op dit formulier verstrekt om contact met u op te nemen en om updates en marketing aan te bieden. Laat ons weten op welke manieren u van ons zou willen horen:

U kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link Abonnement opzeggen te klikken in de voettekst van elke email die u van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via wines@cavesdefrance.be. We zullen uw gegevens met respect behandelen. Bezoek onze website voor meer informatie over onze privacypraktijken. Door hieronder te klikken, stemt u ermee in dat wij uw gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken MailChimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie zal worden overgebracht naar MailChimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van MailChimp.