Domaine de Cébène – Bio

Un vignoble aux terroirs étonnants …

In 2006 besloot Brigitte Chevalier het roer volledig om te gooien. Als voormalig exportmanager bij Ch Valandraud in Bordeaux besloot ze zelf de touwtjes in handen te nemen en creëerde het wijndomein Domaine de Cébène in het kleine wijnbouwgebied Faugères in het binnenland van de Languedoc, dat deel uitmaakt van de prachtige streek van de Cévennes, een bergketen in het zuidelijke gedeelte van het Centraal Massief. Brigitte Chevalier nam zich voor om een eigen, hoogstpersoonlijke wijn te creëren. Daarom koos ze bewust voor een goed gelegen, kwalitatief terroir, gelegen op de koelere, noordelijk geëxposeerde flanken op een hoogte van 300m. Haar motto: ‘je veux faire des vins du Nord dans le Sud de la France…’ In geen tijd wist ze haar 11 ha tellende, volledig organisch geleide domein op te tillen tot een leiderspositie binnen de appellatie en een hoog aangeschreven naam in wijnmiddens. Haar wijnen dragen stuk voor stuk een uniek profiel.

Wil je graag meer weten?

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief om op de hoogte gehouden te worden van de laatste nieuwtjes.

Privacy disclaimer:

Caves de France gebruikt de gegevens die u op dit formulier verstrekt om contact met u op te nemen en om updates en marketing aan te bieden. Laat ons weten op welke manieren u van ons zou willen horen:

U kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link Abonnement opzeggen te klikken in de voettekst van elke email die u van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via wines@cavesdefrance.be. We zullen uw gegevens met respect behandelen. Bezoek onze website voor meer informatie over onze privacypraktijken. Door hieronder te klikken, stemt u ermee in dat wij uw gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken MailChimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie zal worden overgebracht naar MailChimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van MailChimp.