Domaine de Sériège

Het imposante Domaine de Seriège is gelegen tussen Beziers en Narbonne, vrij dicht tegen de appellatie Minervois. Dit zeer oude domein kent zijn oorsprong in de XIIIe eeuw bij de burggraaf van Narbonne. De familie d’Andoque de Seriège startte hun wijnproductie op het einde van de 16de eeuw en beschikt vandaag over meer dan 100 ha wijngaard. Heel wat verschillende druivenrassen worden hier geteeld op een bodem van hoofdzakelijk kalksteen: Merlot, Cabernet, Syrah, cinsault, grenache, carignan en alicante. Dankzij een moderne, unieke installatie en een oenologische vakkennis werkt men hier aan een lekkere, elegante wijn met mooi fruit en ronde tannines.

IGP Coteaux de Fontcaude: Un terroir à découvrir.

Op deze hellingen, temidden van de garrigue, ontdekt men de liefde die een hele generatie wijnbouwers d’Andoque de Sériège voor hun wijngaarden heeft gekoesterd. Hun hartstocht voor hun beroep blijkt uit hun streven naar kwaliteitvolle wijnen die hun oorsprong trouw blijven. De lijfspreuk van deze oude adellijke familie luidt dan ook niet voor niets “Semper Fideles”. De droge en steenrijke terroir (kalk – en leisteen) draagt de geur van door de zon geroosterde tijm, rozemarijn en jeneverbes. de wijngaarden zijn overwegend zuidelijk gericht, zodat de druiven voortreffelijk kunnen rijpen. De wijnen van Domaine de Sériège genereren hieruit een fruitig en kruidig karakter, met een mooie aciditeit die de balans nooit laat overslaan, waardoor de kwaliteit steeds gegarandeerd blijft.

Wil je graag meer weten?

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief om op de hoogte gehouden te worden van de laatste nieuwtjes.

Privacy disclaimer:

Caves de France gebruikt de gegevens die u op dit formulier verstrekt om contact met u op te nemen en om updates en marketing aan te bieden. Laat ons weten op welke manieren u van ons zou willen horen:

U kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link Abonnement opzeggen te klikken in de voettekst van elke email die u van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via wines@cavesdefrance.be. We zullen uw gegevens met respect behandelen. Bezoek onze website voor meer informatie over onze privacypraktijken. Door hieronder te klikken, stemt u ermee in dat wij uw gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken MailChimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie zal worden overgebracht naar MailChimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van MailChimp.