Domaine des Anges

In de Côtes du Ventoux, onder het toeziend oog van de beruchte Mont Ventoux en hoog weggestopt op een zonnige heuvel, produceert Domaine des Anges opzienbare en verbazende wijnen. Het domein dankt zijn naam aan het kleine kappelletje La Notre Dame des Anges dat de top van de heuvel versiert. Dankzij de hoge ligging beschikken de wijnen van Domaine des Anges over een unieke textuur in vergelijking met hun lager gelegen buren. Het klimaat is er is er bijzonder mild voor de wijngaarden. De hitte van de dag wordt er ruimschoots gecompenseerd door een koele avondbries en verfrissende nachten. Hierdoor behouden de wijnen hun natuurlijke aciditeit en ontwikkelen zij mooie ronde tannines.

In 1998 nam de Ier Gay Mc Guinnes het wijndomein over en liet het wijnmaken over aan de wijsheid van een andere jonge Ier – wijnmaker – Ciarán Roony Hij slaagde erin om binnen de kortste tijd Domaine des Anges op de kaart te zetten met stuk voor stuk unieke, evenwichtige wijnen. Sinds 2011 zet Florent Chave het werk van Roony getrouw verder. De bijzondere, evenwichtige textuur van de wijnen werd behouden, met nog iets meer nadruk op de intensiteit van het fruit.

Wil je graag meer weten?

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief om op de hoogte gehouden te worden van de laatste nieuwtjes.

Privacy disclaimer:

Caves de France gebruikt de gegevens die u op dit formulier verstrekt om contact met u op te nemen en om updates en marketing aan te bieden. Laat ons weten op welke manieren u van ons zou willen horen:

U kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link Abonnement opzeggen te klikken in de voettekst van elke email die u van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via wines@cavesdefrance.be. We zullen uw gegevens met respect behandelen. Bezoek onze website voor meer informatie over onze privacypraktijken. Door hieronder te klikken, stemt u ermee in dat wij uw gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken MailChimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie zal worden overgebracht naar MailChimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van MailChimp.