Domaine des Aubuisières

‘For some time now, Bernard Fouquet has been moving the quality of his distinctive, largely stainless steel-rendered Vouvrays into the exalted echelon of Foreau and Huet, which is to say challenging any of the world’s finest practitioners of white wine, and at an absolutely unbeatable price:quality ratio. His latest results all but confirm his arrival.’ Robert Parker – Wine Advocate

Bernard Fouquet is in de annalen van de Loire niet meer weg te denken en wordt zowel binnen als buiten de appellatie Vouvray beschouwd als een topwijnmaker. Ooit kreeg hij in de Revue du Vin de France de titel “Vive les contre-exemples !”, waarmee hij als wijnmaker geëerd werd als een buitenbeentje in de meest positieve zin. Het geheim van deze sympathieke man bestaat erin het fruit in de wijn te doen weerspiegelen naast een duidelijk aanwezige frisse en expressieve aciditeit. Zijn wijnen zijn een schoolvoorbeeld van pure expressie van rijpe chenin. Maar daar blijft het niet bij. Ook de identiteit van de terroir heeft een belangrijke plaats in de verzorgde vinificatie van Bernards wijnen: ‘Notre souci: proposer de manière permanente et durable des vins qui sont le reflet d’un terroir, d’un cépage et d’un millésime en utilisant des techniques respectueuses de la vigne et du vin, à la pointe de la viticulteur et de l’œnologie.’ Een doorgedreven biologische aanpak van de wijngaarden is een logisch gevolg van deze gewaardeerde filosofie.

Wil je graag meer weten?

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief om op de hoogte gehouden te worden van de laatste nieuwtjes.

Privacy disclaimer:

Caves de France gebruikt de gegevens die u op dit formulier verstrekt om contact met u op te nemen en om updates en marketing aan te bieden. Laat ons weten op welke manieren u van ons zou willen horen:

U kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link Abonnement opzeggen te klikken in de voettekst van elke email die u van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via wines@cavesdefrance.be. We zullen uw gegevens met respect behandelen. Bezoek onze website voor meer informatie over onze privacypraktijken. Door hieronder te klikken, stemt u ermee in dat wij uw gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken MailChimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie zal worden overgebracht naar MailChimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van MailChimp.