Domaine Gibault

Het familiale Domaine Gibault produceert reeds drie generaties lang wijn binnen de appellatie Touraine. Sinds 1988 is dit domein in handen van Pascal Gibault en zijn echtgenote Danielle. Hun wijngaard bestrijkt een oppervlakte van 32 ha (waarvan 26 ha is beplant met Sauvignon Blanc) en is gelegen in het hart van de streek van de “Kastelen van de Loire”. De ligging wordt sterk begunstigd door de aanwezigheid van de rivier “Cher” en door de combinatie van silex en zandbodem. De belangrijkste waarden die door Pascal en Danielle met de volste overtuiging worden nagestreefd zijn kwaliteit en diversiteit, wat zich uiteraard weerspiegelt in hun wijnen.

Pascal Gibault beschikt als geen ander over de kunst om “model-Sauvignon” te maken. Zijn wijn is typisch Sauvignon en een buitenbeentje als Touraine. Fris sprekend en geaccentueerd door treffend fruit. Zelfs voor dit (klein) wijntje wordt bij de selectie een hoge kwaliteitsfactor gehanteerd. Alleen rijp fruit en gezonde druiven krijgen toegang tot de pneumatische pers. Deze witte wijn is het resultaat van een zeer geraffineerde vinificatie bij lage temperatuur.

Wil je graag meer weten?

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief om op de hoogte gehouden te worden van de laatste nieuwtjes.

Privacy disclaimer:

Caves de France gebruikt de gegevens die u op dit formulier verstrekt om contact met u op te nemen en om updates en marketing aan te bieden. Laat ons weten op welke manieren u van ons zou willen horen:

U kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link Abonnement opzeggen te klikken in de voettekst van elke email die u van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via wines@cavesdefrance.be. We zullen uw gegevens met respect behandelen. Bezoek onze website voor meer informatie over onze privacypraktijken. Door hieronder te klikken, stemt u ermee in dat wij uw gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken MailChimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie zal worden overgebracht naar MailChimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van MailChimp.