Domaine Henri Collin

In 1531 produceerden de monniken van de bénédictijnenabdij van Saint-Hilaire, bij Limoux, in hun kelders een toendertijd ongebruikelijke witte wijn: per toeval ontdekte één van de monniken hoe een natuurlijke mousse ontstond in de fles. Zo ligt in Limoux de bakermat van de allereerste parelende wijn ter wereld.

Mijnheer Rosier, geboren en getogen in champagne, vestigde zich in 1982 in Limoux. Domaine Henri is gelegen op een prachtige terroir, pronkend met een zeer oude wijngaard bijna volledig beplant met de cépage Mauzac. De bodem wordt bewerkt zonder chemische meststoffen en de oude wijnbouwtraditie wordt gerespecteerd om een zo hoog mogelijke kwaliteit te bereiken. Hier wordt ontegensprekelijk de fijnste Blanquette geproduceerd: een crèmeuze en rijke wijn met een substantiële elegantie afkomstig van de Mauzac druif. Mijnheer Rosier voegt aan zijn wijn ook nog Chenin en Chardonnay toe, waardoor zijn Limoux expressief en levendig wordt. Limoux met finesse en karakter.

Wil je graag meer weten?

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief om op de hoogte gehouden te worden van de laatste nieuwtjes.

Privacy disclaimer:

Caves de France gebruikt de gegevens die u op dit formulier verstrekt om contact met u op te nemen en om updates en marketing aan te bieden. Laat ons weten op welke manieren u van ons zou willen horen:

U kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link Abonnement opzeggen te klikken in de voettekst van elke email die u van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via wines@cavesdefrance.be. We zullen uw gegevens met respect behandelen. Bezoek onze website voor meer informatie over onze privacypraktijken. Door hieronder te klikken, stemt u ermee in dat wij uw gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken MailChimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie zal worden overgebracht naar MailChimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van MailChimp.