Domaine La Tour Saint Martin

“On en redemande …”

Bertrand Minchin ‘passionnés de terroirs’ is erin geslaagd om in een recordtempo vanuit het niets een reputatie op te bouwen waardoor zijn wijnen gegeerd worden over heel de wereld.

Zijn 17 ha wijngaarden zijn alle geconcentreerd rond de gemeente Morogues in de regio van Menetou Salon. De aanplanting is nog vrij recent en dateert van 1987. Menetou-Salon en diens subregio Morogues, bevindt zich pal in het centrum van Frankrijk en profiteert van één van de meest interessante terroirs van de hele Loire-streek. Vergelijkbaar met het nabijgelegen Sancerre, bestaat de bodem hier uit kalkresten en fossielen, daterend uit de vroegste Jura tijd, toen dit stuk land nog overspoeld werd door de zee. Deze terroir is zeer expressief, waardoor de wijnen een eigen identiteit meekrijgen, met een crispy, mineraal profiel en een lichte exotische toets (waarin ze zich onderscheiden van de naburige Sancerre wijnen). Hier proeft men een perfect samengaan tussen druivensoort (Sauvignon Blanc en Pinot Noir) en bodem.

Bertrand is een jong talent die erin gelooft zijn Menetou-Salon een nieuwe dimensie te kunnen bieden. Daarom kocht hij een volledig nieuwe installatie die hem toelaat zeer moderne technieken toe te passen. De wijn rust op een selectie van de lie en wordt gevinifieerd op lage temperatuur waardoor hij een aromatisch en fris karakter meekrijgt. Ben je liefhebber van Sauvignon uit de Loire, dan mag deze wijn zeker niet aan uw aandacht ontsnappen!

Wil je graag meer weten?

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief om op de hoogte gehouden te worden van de laatste nieuwtjes.

Privacy disclaimer:

Caves de France gebruikt de gegevens die u op dit formulier verstrekt om contact met u op te nemen en om updates en marketing aan te bieden. Laat ons weten op welke manieren u van ons zou willen horen:

U kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link Abonnement opzeggen te klikken in de voettekst van elke email die u van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via wines@cavesdefrance.be. We zullen uw gegevens met respect behandelen. Bezoek onze website voor meer informatie over onze privacypraktijken. Door hieronder te klikken, stemt u ermee in dat wij uw gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken MailChimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie zal worden overgebracht naar MailChimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van MailChimp.