Domaine Maurice Bailly

De appellatie Pouilly Fumé strekt zich uit over een 1200 tal hectares, volledig beplant met Sauvignon Blanc, hier ook “Blanc Fumé” genaamd. Deze bijzondere druif leidt tot een zeer typerende droge, fruitige, witte wijn, met een zeer eigen, minerale smaak, die ons doet denken aan vuursteentjes.

De zeer typerende “fumé” smaak is enerzijds te wijten aan de terroir en anderzijds aan de cépage “Blanc Fumé” of de Sauvignon druif. De bodem bestaat hoofdzakelijk uit silex steentjes, wat met veel bravoure zijn stempel drukt op de hier geproduceerde witte wijnen. Nemen we dezelfde druivensoort in andere regio’s, en we krijgen meer neutralere wijnen. De druif zelf is bij de oogst omgeven met een laagje fijn grijs stof , een soort schimmel. Het is net alsof de druif uit een schoorsteen komt. Op het ogenblik dat de geoogste druiven uit de manden worden geschud, maakt dit stof (microscopische paddenstoeltjes) zich los en lijkt het of er rook uit de manden opstijgt. De kleine vruchtjes zijn bedekt met zwarte puntjes, wat ook alweer doet denken aan het roet in een schouw. Tenslotte wordt gezegd dat, wanneer men deze schitterende witte wijn op een onbezonnen moment proeft, men bedwelmd wordt door nevels van gelukzaligheid …

Wil je graag meer weten?

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief om op de hoogte gehouden te worden van de laatste nieuwtjes.

Privacy disclaimer:

Caves de France gebruikt de gegevens die u op dit formulier verstrekt om contact met u op te nemen en om updates en marketing aan te bieden. Laat ons weten op welke manieren u van ons zou willen horen:

U kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link Abonnement opzeggen te klikken in de voettekst van elke email die u van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via wines@cavesdefrance.be. We zullen uw gegevens met respect behandelen. Bezoek onze website voor meer informatie over onze privacypraktijken. Door hieronder te klikken, stemt u ermee in dat wij uw gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken MailChimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie zal worden overgebracht naar MailChimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van MailChimp.