Fattoria Poggerino

Fattoria Poggerino is een kleinschalig wijndomein dat door één familie wordt geleid (nu al de derde generatie). Hier produceert men organische en biodynamische wijnen. Het is gelegen in het hart van de wereldberoemde Toscaanse Chianti Classico regio, in de omgeving van Radda, waar de meest natuurlijke en frisse Chianti wordt geproduceerd. Aan het hoofd staan momenteel broer en zus Pierro en Benedetta Lanza. Pierro is de gepassioneerde wijnmaker die naast zijn werk op Poggerino veel heeft rondgereisd en ervaringen heeft opgedaan in verschillende wijnregio’s over gans de wereld.

Vandaag zijn er ongeveer 11 ha wijngaarden in productie, meestal beplant met de Sangiovese druif. Iedere stap in de wijnproductie en marketing wordt uitgevoerd door de eigenaars zelf. Hun fanatieke aandacht voor het werk in de wijngaard en hun streven naar gezonde druiven leidt er toe dat de hoogste concentratie en rijpheid bereikt worden. Deze uitmuntende kenmerken zorgen ervoor dat de stijl en het karakter van hun wijnen volledig de individualiteit van het terroir van Poggerino reflecteren.

Wil je graag meer weten?

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief om op de hoogte gehouden te worden van de laatste nieuwtjes.

Privacy disclaimer:

Caves de France gebruikt de gegevens die u op dit formulier verstrekt om contact met u op te nemen en om updates en marketing aan te bieden. Laat ons weten op welke manieren u van ons zou willen horen:

U kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link Abonnement opzeggen te klikken in de voettekst van elke email die u van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via wines@cavesdefrance.be. We zullen uw gegevens met respect behandelen. Bezoek onze website voor meer informatie over onze privacypraktijken. Door hieronder te klikken, stemt u ermee in dat wij uw gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken MailChimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie zal worden overgebracht naar MailChimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van MailChimp.