La Conreria d’Scala Dei

“The wine is always telling a story, a good one …”

Priorat is een soort « county » (comarca) binnen de Spaanse regio Catalonië en behoort tot de provincie Tarragona. Het bergachtige landschap maakt deel uit van het Montsant-gebergte en heeft uitzicht over de Middellandse Zee. Priorat behoort tot één van de meest gerenommeerde appellaties van Spanje en is één van de weinige “Denominació D’Orogen” die ook nog eens de toevoeging “Qualificada” meekreeg (D.O.C.). De bodem is er rijk aan leisteen en vulkaanachtig ( wordt ter plaatse ‘licorella’ genoemd). Door deze typische bodemstructuur moeten de wijnplanten zeer diep wortelen. De opbrengst is relatief laag, de kwaliteit van de druiven des te uitzonderlijker. De prioratwijnen zijn buitengewoon complex en worden gekenmerkt door een zeer uitgesproken karakter

De traditie van het wijnmaken gaat terug tot de twaalfde eeuw, toen dit nog hoofdzakelijk het voorrecht was van de prior (kloosteroverste) van het Karthuizeklooster van Scala Dei. De geschiedenis en het erfgoed van deze pioniers dienden als inspiratie voor La Conreria d’Scala Dei, een modern wijnbedrijf dat traditie hoog in het vaandel draagt, maar zonder ooit te berusten in de verworvenheden van het verleden. Hier beschouwt men het steeds opnieuw perfectioneren van hun wijnen als een kunst en als een uitdaging bij iedere nieuwe oogst die wordt binnengehaald. Hier is men fier op het land dat men bewerkt en wordt met passie en expertise gestreefd naar het produceren van wijnen met een eigen, klassevolle identiteit.

Wil je graag meer weten?

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief om op de hoogte gehouden te worden van de laatste nieuwtjes.

Privacy disclaimer:

Caves de France gebruikt de gegevens die u op dit formulier verstrekt om contact met u op te nemen en om updates en marketing aan te bieden. Laat ons weten op welke manieren u van ons zou willen horen:

U kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link Abonnement opzeggen te klikken in de voettekst van elke email die u van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via wines@cavesdefrance.be. We zullen uw gegevens met respect behandelen. Bezoek onze website voor meer informatie over onze privacypraktijken. Door hieronder te klikken, stemt u ermee in dat wij uw gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken MailChimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie zal worden overgebracht naar MailChimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van MailChimp.