Tenuta La Fiorita

Roberto Cipresso heeft zich over de jaren heen ontpopt als één der belangrijkste figuren van de nieuwe generatie wijnmakers van Italië. De sympathieke Cipresso consulteert zo’n 25 domeinen in Italië (en een aantal in Zuid-Amerika) en hij doet dit met zo’n passie en kunde dat vele andere in de rij staan om van zijn diensten te mogen gebruik maken.

Roberto’s ware ziel ligt in Montalcino: hier startte zijn carrière als jonge oenoloog, hier vestigde hij zich met zijn familie, hier bezit hij zijn eigen wijngaarden. La Fiorita is dus de persoonlijke wijn van een befaamde oenoloog en het meest verbazende is dat de wijnen van La Fiorita niets met high tech/moderniteit/trends te maken hebben. Roberto laat het terroir en de druif voor zich spreken. Zijn ingrepen zijn onmerkbaar – kenmerk van een groot wijnmaker. Wij durven de Brunello van La Fiorita makkelijk te bestempelen als de meest verfijnde en elegante wijn van de appellatie.

“I like to believe my wines will be around after my life. My wines are my life.”

Robert Parker Jr. “The Wine Advocate”:
Roberto Cipresso is one of the world’s most gifted viticulturalists and winemakers. His passion for wine of soul, character, and above all, terroir, is almost that of a religious zealot. Recognizing that market demands are often at odds with the pursuit of individuality … he refuses to compromise, and provides an almost spiritual guide to his philosophy of vineyard, wines, and life. It is great honor to welcome a gifted and brillant man of the soil to the fellowship of wine writers.”

James Mosesworth “Wine Spectator”:
Robert produces wine without imposing a predefined style. He allows the land to speak and communicate its truth, which is the sign of a great wine.

Wil je graag meer weten?

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief om op de hoogte gehouden te worden van de laatste nieuwtjes.

Privacy disclaimer:

Caves de France gebruikt de gegevens die u op dit formulier verstrekt om contact met u op te nemen en om updates en marketing aan te bieden. Laat ons weten op welke manieren u van ons zou willen horen:

U kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link Abonnement opzeggen te klikken in de voettekst van elke email die u van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via wines@cavesdefrance.be. We zullen uw gegevens met respect behandelen. Bezoek onze website voor meer informatie over onze privacypraktijken. Door hieronder te klikken, stemt u ermee in dat wij uw gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken MailChimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie zal worden overgebracht naar MailChimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van MailChimp.