Vigneti Amastuola

Wijndomein Amastuola wil een voorbeeld zijn voor de regio Puglia, jarenlang een ietwat vergeten regio in Italië. Dit is een familiebedrijf waar onderzoek en innovatie, met respect voor de terroir, belangrijke begrippen zijn. Amastuola werd gecreëerd in 1984 door Giuseppe Montanaro. Deze ondernemer met innoverende ideeën stelde zich tot doel om met respect voor de wijncultuur biologische topwijnen uit Puglia produceren. Het domein bevindt zich tussen de idyllische steden Matera en Alberobello. De Masseria Amastuola, een impressionant gebouw, was in de 15 e eeuw reeds een belangrijk centrum voor de landbouw in Puglia. Momenteel is daar nu een prachtig hotel en restaurant in gevestigd om de klanten te ontvangen.

Dit domein bevat 100 ha wijngaarden in Puglia en is gelegen op een hoogte van 210 meter, waar een mediterraan klimaat de biologische wijnbouw perfect toelaat. De wijngaarden werden aangelegd in de vorm van een “wijngaardtuin” en zijn uniek in het wijnlandschap.  De wijnranken vormen een waaier van golvende bewegingen rond het domein. Men wil letterlijk een golf van verandering teweeg brengen in deze mooie regio

Wil je graag meer weten?

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief om op de hoogte gehouden te worden van de laatste nieuwtjes.

Privacy disclaimer:

Caves de France gebruikt de gegevens die u op dit formulier verstrekt om contact met u op te nemen en om updates en marketing aan te bieden. Laat ons weten op welke manieren u van ons zou willen horen:

U kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link Abonnement opzeggen te klikken in de voettekst van elke email die u van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via wines@cavesdefrance.be. We zullen uw gegevens met respect behandelen. Bezoek onze website voor meer informatie over onze privacypraktijken. Door hieronder te klikken, stemt u ermee in dat wij uw gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken MailChimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie zal worden overgebracht naar MailChimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van MailChimp.

Opgelet !!!
Nieuwe openingsuren vanaf september 2023
Maandag van 13.00 u tot 18.00 u
Dinsdag tot vrijdag van 9.00 u tot 12.00 u en van 13.00 u tot 18.00 u
Zaterdag van 9.30 u tot 12.00 u