Weingut Am Stein

In het hart van de beroemde Würzburger Stein wijngaarden ligt het Weingut am Stein. Gesticht in 1890 wordt het wijngoed nu gerund door de vijfde generatie, Sandra en Ludwig Knoll. Hun ambitie bestaat erin om superieure, up-to-date wijnen te produceren. Hun enthousiasme, toewijding en expertise vormen het ideale recept om kwaliteit te garanderen. Zij gaan ervan uit dat elke dag en elke nieuwe oogst telkens een nieuwe ervaring brengen. Deze instelling vraagt niet alleen veel zorg en aandacht voor de wijngaard, maar eveneens veel ervaring bij het vinifiëren. Deze synergie vormt de sleutel voor het succes van de familie Knoll, wiens wijnen wereldwijd geprezen worden. De wijngaarden, bijna 20 ha, zijn beplant met Silvaner (25%), Pinot (Pinot Blanc, Pinot Gris and Pinot Noir) (25 %) en Riesling (20%). Müller Thurgau en de nieuwe variëteiten Bacchus and Scheurebe completeren het geheel. Het Weingut am Stein bezit top wijngaarden in de Lagen Würzburger Stein, de Würzburger Innere Leiste en de Stettener Stein. Sinds 2008 werd de overstap naar BIODYNAMISCHE wijnbouw volledig voltooid. Het biologisch evenwicht is cruciaal voor de wijngaard. De natuur is de gids die toont wat de planten nodig hebben. Ludwig Knoll produceert wijnen met mooie fruitige aroma’s en frisse minerale zuren. Knoll behoort tot de top van Duitsland.

In 2016 werd Weingut Am Stein door het gereputeerde Duitse wijnmagazine ‘EICHELMAN’ uitgeroepen als ‘Weltklasse-Weingut’ en werd het bekroond als beste wijndomein omwille van zijn ‘Beste Weissweinkollektion’

Gault & Millau 2016: ‘Weingut am Stein, Ludwig Knoll: Drei Trauben, Durchgehend hohes Niveau!’

Wil je graag meer weten?

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief om op de hoogte gehouden te worden van de laatste nieuwtjes.

Privacy disclaimer:

Caves de France gebruikt de gegevens die u op dit formulier verstrekt om contact met u op te nemen en om updates en marketing aan te bieden. Laat ons weten op welke manieren u van ons zou willen horen:

U kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link Abonnement opzeggen te klikken in de voettekst van elke email die u van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via wines@cavesdefrance.be. We zullen uw gegevens met respect behandelen. Bezoek onze website voor meer informatie over onze privacypraktijken. Door hieronder te klikken, stemt u ermee in dat wij uw gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken MailChimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie zal worden overgebracht naar MailChimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van MailChimp.