Weingut Spreitzer

‘Das Leichte ist Immer Das Schwerste’

Dit weindomein is gelegen in de regio Rheingau, meer precies in het dorpje Oestrich. Rheingau is één van de 13 Duitse oorsprongsgebieden. Op deze plaats buigt de Rijn af naar het westen waardoor de wijngaarden zuidelijk georiënteerd liggen, tussen de rechteroever van de Rijn en het Taunusgebergte. Hier regeert de Riesling over het landschap. 95% van de wijngaarden wordt ingenomen door deze ene cépage, de overige 5% is aangeplant met Pinot Noir. Dit is vrij uniek in de wereld! Nergens anders vindt men zo een grote concentratie van 1 enkele druivensoort.

Sinds 1997 staan de broers Andreas en Bernd Spreitzer aan het roer van het familiale wijngoed. Zij zetten de familietraditie, waarvan de roots in de wijnbouw terug gaan tot het einde van de 18° eeuw, getrouw voort. Hun handschrift is duidelijk herkenbaar: zij slagen erin om met hun wijnen een schijnbaar onmogelijke spagaat te realiseren tussen lichtheid en finesse enerzijds en concentratie anderzijds. Delicaat, elegant en subtiel aan de ene kant, rijk en vol met een mooie, lange consistentie aan de andere kant. Een uitdagende evenwichtsoefening, die ze met glans doorstaan!

Wil je graag meer weten?

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief om op de hoogte gehouden te worden van de laatste nieuwtjes.

Privacy disclaimer:

Caves de France gebruikt de gegevens die u op dit formulier verstrekt om contact met u op te nemen en om updates en marketing aan te bieden. Laat ons weten op welke manieren u van ons zou willen horen:

U kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link Abonnement opzeggen te klikken in de voettekst van elke email die u van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via wines@cavesdefrance.be. We zullen uw gegevens met respect behandelen. Bezoek onze website voor meer informatie over onze privacypraktijken. Door hieronder te klikken, stemt u ermee in dat wij uw gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken MailChimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie zal worden overgebracht naar MailChimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van MailChimp.