Masterclass Biowijnen
VOLZET!
Dinsdag 1 februari 2022 – 19:30 tot 22:30 uur.
Conventionele wijnen, bio-wijnen, biodynamische wijnen, sustainable wijn, orange wijnen, natuurwijnen, vegan wijnen…. Allemaal termen waarmee een wijnliefhebber meer en meer geconfronteerd wordt. Wat betekenen die en wat moeten/mogen wij daaronder verstaan? Speelt sulfiet daarbij wel degelijk een rol? Wat is de foodprint van een wijn en welke impact heeft het wijnmaken op de natuur en onze gezondheid? Wat is bio? Wat is natuurwijn? Wat is pet-nat? ….. waarin verschillen die
Tijd om een en ander meer in detail te bekijken en te proeven zodat we (eindelijk) de bomen door het bos weer kunnen zien In onze Masterclass Biowijnen willen wij u graag wegwijs maken in de wereld van de Biologische wijnbouw. Theorie wordt gekoppeld aan een degustatie van een 8-tal wijnen van een hoger niveau – voortrekkers van de Biologische en Biodynamische wijnbouw.
Docent:
- Ben Cooreman, oenoloog en zaakvoerder Caves de France
- André Van der Elst is Sommelier-Conseil en Ambassadeur de l’Université du Vin, Suze la Rousse. Van deze Université is hij momenteel de enige Belgische ambassadeur. Hij realiseert tal van opdrachten binnen de horeca-sector en is lid van de erkenningscommissie voor Belgische wijnen, maar vooral is hij ook docent aan de Vlaamse Wijnacademie én stichtend voorzitter van de VZW Sommeliers Conseils die vanuit de Vlaamse Wijnacademie de Belgische alumni van de Franse wijnuniversiteit in Suze La Rousse verenigt.
Prijs: € 65 inclusief BTW.
Plaats: In het degustatieatelier Caves de France – Opstalplein 22 – 9200 Schoonaarde (Dendermonde)