Masterclass Biowijnen

VOLZET!

Dinsdag 1 februari 2022 – 19:30 tot 22:30 uur.

Conventionele wijnen, bio-wijnen, biodynamische wijnen, sustainable wijn, orange wijnen, natuurwijnen, vegan wijnen…. Allemaal termen waarmee een wijnliefhebber meer en meer geconfronteerd wordt. Wat betekenen die en wat moeten/mogen wij daaronder verstaan? Speelt sulfiet daarbij wel degelijk een rol? Wat is de foodprint van een wijn en welke impact heeft het wijnmaken op de natuur en onze gezondheid? Wat is bio? Wat is natuurwijn? Wat is pet-nat? …..  waarin verschillen die

Tijd om een en ander meer in detail te bekijken en te proeven zodat we (eindelijk) de bomen door het bos weer kunnen zien In onze Masterclass Biowijnen willen wij u graag wegwijs maken in de wereld van de Biologische wijnbouw. Theorie wordt gekoppeld aan een degustatie van een 8-tal wijnen van een hoger niveau – voortrekkers van de Biologische en Biodynamische wijnbouw.

Docent:

  • Ben Cooreman, oenoloog en zaakvoerder Caves de France
  • André Van der Elst is Sommelier-Conseil en Ambassadeur de l’Université du Vin, Suze la Rousse. Van deze Université is hij momenteel de enige Belgische ambassadeur. Hij realiseert tal van opdrachten binnen de horeca-sector en is lid van de erkenningscommissie voor Belgische wijnen, maar vooral is hij ook docent aan de Vlaamse Wijnacademie én stichtend voorzitter van de VZW Sommeliers Conseils die vanuit de Vlaamse Wijnacademie de Belgische alumni van de Franse wijnuniversiteit in Suze La Rousse verenigt.

Prijs: € 65 inclusief BTW.

Plaats: In het degustatieatelier Caves de France – Opstalplein 22 – 9200 Schoonaarde (Dendermonde)

 

 

Wil je graag meer weten?

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief om op de hoogte gehouden te worden van de laatste nieuwtjes.

Privacy disclaimer:

Caves de France gebruikt de gegevens die u op dit formulier verstrekt om contact met u op te nemen en om updates en marketing aan te bieden. Laat ons weten op welke manieren u van ons zou willen horen:

U kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link Abonnement opzeggen te klikken in de voettekst van elke email die u van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via wines@cavesdefrance.be. We zullen uw gegevens met respect behandelen. Bezoek onze website voor meer informatie over onze privacypraktijken. Door hieronder te klikken, stemt u ermee in dat wij uw gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken MailChimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie zal worden overgebracht naar MailChimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van MailChimp.

Opgelet !!!
Nieuwe openingsuren vanaf september 2023
Maandag van 13.00 u tot 18.00 u
Dinsdag tot vrijdag van 9.00 u tot 12.00 u en van 13.00 u tot 18.00 u
Zaterdag van 9.30 u tot 12.00 u