Wijncursussen

WIJNCURSUS 

Gezien de onzekere situatie en aangezien we nog geen vooruitzicht hebben op een datum waarop onze wijncursus opnieuw mag en kan georganiseerd worden, kunnen we helaas geen data kenbaar maken voor een nieuwe lessenreeks. Wij hopen onze eerstvolgende cursus opnieuw te kunnen organiseren in het najaar van 2021. Hou in elk geval deze pagina in het oog, van zodra het mogelijk is, maken we de data bekend!

Wenst u meer te weten over wijn? Hoe wijn gemaakt wordt? Hoe u moet proeven? Hoe u een goede van een minder goede wijn kan onderscheiden? Hoe u kan weten of het om een bewaarwijn gaat?

In 5 avonden krijgt u een beeld van wat de wijnwereld te bieden heeft en tal van tips bij uw aankopen, bewaren en serveren van wijn. Dus, een ideale cursus voor iedereen die graag een glas wijn drinkt, om met uw collega’s, partner en/of vrienden te volgen!

Doel van de cursus:

  • Leren ‘degusteren’ van wijn
  • Herkennen en beschrijven geuren, aroma’s en smaakstructuur van wijn
  • Typische kenmerken van bepaalde druivenrassen en wijnen herkennen
  • Inzicht krijgen in de verschillende processen van wijn maken (witte, rode en schuimwijnen)
  • Notie krijgen van het appellatie- en klasseringsysteem in Frankrijk (met nadruk op regio’s Bourgogne, Bordeaux en Champagne)
  • Notie krijgen in het combineren van bepaalde wijnen en gerechten
  • Beoordeling en conclusie formuleren, inschatten prijs-kwaliteitsverhouding van wijnen

Bij de degustaties vormen Franse wijnen de uitgangsbasis, maar wordt tevens aandacht besteed aan andere wijnlanden (Spanje, Portugal, Italië, Duitsland, Oostenrijk, Z-Afrika, Chili, Nieuw-Zeeland,…).

Praktische informatie

Eén les bestaat uit ongeveer 1 uur theorie en 2 uur begeleid degusteren van een 6 tot 8-tal wijnen.

  • Data: ?
  • Plaats: In onze degustatie en lesruimte. Caves de France – Opstalplein 22 – 9200 Schoonaarde (Dendermonde)
  • Prijs: € 265 inclusief BTW voor 5 lessen, 6 wijnglazen inbegrepen.

Meer info? katleen.vankeer@cavesdefrance.be
Opgelet! Deze cursus zal slechts doorgaan vanaf een minimum van 9 inschrijvingen.


 

 

Wil je graag meer weten?

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief om op de hoogte gehouden te worden van de laatste nieuwtjes.

Privacy disclaimer:

Caves de France gebruikt de gegevens die u op dit formulier verstrekt om contact met u op te nemen en om updates en marketing aan te bieden. Laat ons weten op welke manieren u van ons zou willen horen:

U kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link Abonnement opzeggen te klikken in de voettekst van elke email die u van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via wines@cavesdefrance.be. We zullen uw gegevens met respect behandelen. Bezoek onze website voor meer informatie over onze privacypraktijken. Door hieronder te klikken, stemt u ermee in dat wij uw gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken MailChimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie zal worden overgebracht naar MailChimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van MailChimp.

WE ZIJN OPEN!

(zonder dat u op voorhand dient te reserveren)

Tijdens de paasvakantie zijn we gesloten vanaf zaterdagnamiddag 3 april 2021  12.00 u tot en met woensdag 7 april 2021. Ook de hele dag gesloten op zaterdag 10 en 17 april 2021.