Hacienda Monasterio

Hacienda Monasterio is gesitueerd tussen de dorpjes Pesquera en Valbuena de Duero, twee dorpjes gelegen in het met wijngaarden getooide landschap van de Duero vallei (provincie Valladolid). Deze streek staat in de regio gekend als de “Golden Mile”. Hier heerst een terroir van kalksteen, waaruit de wijnen hun elegantie en subtiliteit genereren. De belangrijkste variëteit is de Tinto Fino (een kopij van de typische Spaanse druif Tempranillo). Andere rassen, zoals Cabernet Sauvignon, Merlot en Malbec, worden in kleinere hoeveelheden aangeplant om evenwichtig in de structuur van de wijnen te brengen.

Op Hacienda Monasterio wordt alles in het werk gesteld om een eerlijke, complexe wijn te produceren. In de wijngaarden werkt men volgens het principe van de organische landbouw, waarbij chemische stoffen volledig worden geweerd. Hierdoor kan men de natuurlijke kwaliteit van de bodem vrijwaren en kan de plant haar volledige potentieel en identiteit bewaren. De weelderige druiventrossen van de Tinto Fino worden ingetoomd door het toepassen van een ver doorgedreven “vendange verte”, om zo weinig mogelijk vruchten te dragen (maximum 8 trossen per stok!). De oogst gebeurt laat, om het fruit zo rijp mogelijk te plukken. Een eerste selectie van de best gevormde trossen gebeurt op het veld, een tweede bij het binnenkomen van de druiven. Hier streeft men naar een gemiddelde opbrengst van 18 hl/ha, daar waar het gemiddelde in de streek op 52 hl/ha rust.

Peter Sisseck, Deen van origine, is op Hacienda Monasterio de man achter de wijnen. Deze oenoloog is in het wijnmilieu zeker geen onbekende. Hij maakt grote roem als eigenaar van Dominio de Pingus, waar hij één van ‘s werelds meest bekende wijnen “Pingus” produceert. Hij heeft slechts één grote ambitie: het maken van de beste Spaanse wijn met de eigen typiciteit van Ribero del Duero. Alles staat in het teken van het maken van een complexe wijn.

Wil je graag meer weten?

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief om op de hoogte gehouden te worden van de laatste nieuwtjes.

Privacy disclaimer:

Caves de France gebruikt de gegevens die u op dit formulier verstrekt om contact met u op te nemen en om updates en marketing aan te bieden. Laat ons weten op welke manieren u van ons zou willen horen:

U kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link Abonnement opzeggen te klikken in de voettekst van elke email die u van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via wines@cavesdefrance.be. We zullen uw gegevens met respect behandelen. Bezoek onze website voor meer informatie over onze privacypraktijken. Door hieronder te klikken, stemt u ermee in dat wij uw gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken MailChimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie zal worden overgebracht naar MailChimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van MailChimp.