Wijncursus Voorjaar 2022

WIJNCURSUS – Voorjaar 2022 

Na een geslaagde najaarseditie in 2021, maken we terug volop plannen om ook in het voorjaar van 2022  een wijncursus te organiseren. Uiteraard houden wij steeds rekening met de geldende regels en doen wij er alles aan om onze lessen coronaproof te laten verlopen. Hieronder vindt u alle info en data van ons volgende lessenpakket. Uiteraard onder voorbehoud van de op dat moment geldende maatregelen. U kan zich nu al inschrijven. Betalen hoeft u pas te doen van zodra we zeker zijn dat de cursus kan doorgaan.

Wenst u meer te weten over wijn? Hoe wijn gemaakt wordt? Hoe u moet proeven? Hoe u een goede van een minder goede wijn kan onderscheiden? Hoe u kan weten of het om een bewaarwijn gaat?

In 5 avonden krijgt u een beeld van wat de wijnwereld te bieden heeft en tal van tips bij uw aankopen, bewaren en serveren van wijn. Dus, een ideale cursus voor iedereen die graag een glas wijn drinkt, om met uw collega’s, partner en/of vrienden te volgen!

Doel van de cursus:

  • Leren ‘degusteren’ van wijn
  • Herkennen en beschrijven geuren, aroma’s en smaakstructuur van wijn
  • Typische kenmerken van bepaalde druivenrassen en wijnen herkennen
  • Inzicht krijgen in de verschillende processen van wijn maken (witte, rode en schuimwijnen)
  • Notie krijgen van het appellatie- en klasseringsysteem in Frankrijk (met nadruk op regio’s Bourgogne, Bordeaux en Champagne)
  • Notie krijgen in het combineren van bepaalde wijnen en gerechten
  • Beoordeling en conclusie formuleren, inschatten prijs-kwaliteitsverhouding van wijnen

Bij de degustaties vormen Franse wijnen de uitgangsbasis, maar wordt tevens aandacht besteed aan andere wijnlanden (Spanje, Portugal, Italië, Duitsland, Oostenrijk, Z-Afrika, Chili, Nieuw-Zeeland,…).

Docent: André Van der Elst is Sommelier-Conseil en Ambassadeur de l’Université du Vin, Suze la Rousse. Reeds heel wat jaren geleden besloot advocaat André Van der Elst de droge professioneel-juridische materie af te wisselen met sappige vineuze geneugten en zich vooral ook meer en meer in de wijnkennis te verdiepen. Culinaire opdrachten ging hij evenmin uit de weg en tal van kookcursussen stimuleerden zijn uitgesproken interesse voor de harmonie tussen wijn en gerechten. Verscheidene opleidingen her en der vormden de zoete verleiding naar de opleiding Sommelier Conseil, waarna hij het gelijknamige diploma behaalde aan de Université du Vin in Suze La Rousse, midden in de Franse Rhônestreek. Van deze Université is hij momenteel de enige Belgische ambassadeur. Hij realiseert tal van opdrachten binnen de horeca-sector en is lid van de erkenningscommissie voor Belgische wijnen, maar vooral is hij ook docent aan de Vlaamse Wijnacademie én stichtend voorzitter van de VZW Sommeliers Conseils die vanuit de Vlaamse Wijnacademie de Belgische alumni van de Franse wijnuniversiteit in Suze La Rousse verenigt.

Praktische informatie

Eén les bestaat uit ongeveer 1 uur theorie en 2 uur begeleid degusteren van een 6 tot 8-tal wijnen.

Data:
22 februari, 08 maart, 15 maart, 22 maart en 29 maart 2022

Telkens op dinsdag van 19.30 uur tot 22.30 uur.

Eén les bestaat uit ongeveer 1 uur theorie en 2 uur begeleid degusteren van een 6 tot 8-tal wijnen.

Plaats: In onze degustatie en lesruimte.
Caves de France – Opstalplein 22 – 9200 Schoonaarde (Dendermonde)

  • Prijs: € 265 inclusief BTW voor 5 lessen, 6 wijnglazen inbegrepen.

Meer info? katleen.vankeer@cavesdefrance.be

 

Inschrijvingen wijncursussen
City
State/Province
Zip/Postcode
Country

 

Wil je graag meer weten?

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief om op de hoogte gehouden te worden van de laatste nieuwtjes.

Privacy disclaimer:

Caves de France gebruikt de gegevens die u op dit formulier verstrekt om contact met u op te nemen en om updates en marketing aan te bieden. Laat ons weten op welke manieren u van ons zou willen horen:

U kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link Abonnement opzeggen te klikken in de voettekst van elke email die u van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via wines@cavesdefrance.be. We zullen uw gegevens met respect behandelen. Bezoek onze website voor meer informatie over onze privacypraktijken. Door hieronder te klikken, stemt u ermee in dat wij uw gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken MailChimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie zal worden overgebracht naar MailChimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van MailChimp.