Masterclass Italiaanse en Spaanse wijnen

MASTERCLASS ITALIAANSE EN SPAANSE WIJNEN in 2 lesavonden – VOLZET!

WOENSDAG 22 MEI 2024 en
WOENSDAG 29 MEI 2024 – 19u30 tot 22u30

Italië en Spanje zijn niet alleen fijne landen om je vakantie door te brengen.  Ze zijn ook top wijnlanden die een heel grote variëteit aan lekkere wijnen maken. Gaande van fris fruitige lichte wijnen tot stevige kleppers die de meest veeleisende liefhebber kunnen bekoren.

Tijd om een en ander meer in detail te bekijken en te proeven zodat we een beter zicht krijgen op deze schitterende wijnlanden. In onze Masterclass Italiaanse en Spaanse wijnen gaan we even in op het wijnlandschap dat ze bieden. Niet zomaar… We bekijken de meest belangrijke wijnregio’s zoals Barolo uit Piëmonte, Chianti uit Toscane en Rioja en Ribera del Duero uit Spanje. Theorie wordt gekoppeld aan een degustatie van een 8-tal wijnen van een hoger niveau – voortrekkers van de Italiaanse en Spaanse wijnbouw.

Deze masterclass wordt gegeven in 2 lesavonden.

Docent:

  • Ben Cooreman, oenoloog en zaakvoerder Caves de France
  • Gerda De Moor, Sommelier-Conseil, wijnbouwer
    Naast haar passie als psycholoog en voormalig lerarenopleider aan een hogeschool, werd Gerda gebeten door een tweede grote liefde, nl. die van de wijn en haar boeiende wereld. Als bij toeval bij een wijnclub terecht gekomen had ze het voorrecht lessen te krijgen van Roland Verbraeken, stichter van de Vlaamse Wijnacademie.Het vineuze genoegen en de drang naar meer kennis leidde naar het volgen van wijncursussen en uiteindelijk tot het diploma van Sommelier-Conseil aan de Vlaamse Wijnacademie én de Université du Vin te Suze La Rousse in de Franse Rhônestreek. Nadien volgde een opleiding tot wijnbouwer-wijnmaker aan Syntra-Gent, alwaar ze momenteel docent is. Een verdere opleiding tot wijnmaker bij het NAC is intussen afgewerkt. Enige ervaring met het maken van wijn behoort tot haar kennis. Daarnaast geeft ze geregeld degustatielessen bij verschillende commanderijen, wijnclubs en in privé-sfeer.

Prijs: € 145 € inclusief BTW.

Plaats: In het degustatieatelier Caves de France – Opstalplein 22 – 9200 Schoonaarde (Dendermonde)

INSCHRIJVEN De cursus is VOLZET

Wil je graag meer weten?

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief om op de hoogte gehouden te worden van de laatste nieuwtjes.

Privacy disclaimer:

Caves de France gebruikt de gegevens die u op dit formulier verstrekt om contact met u op te nemen en om updates en marketing aan te bieden. Laat ons weten op welke manieren u van ons zou willen horen:

U kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link Abonnement opzeggen te klikken in de voettekst van elke email die u van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via wines@cavesdefrance.be. We zullen uw gegevens met respect behandelen. Bezoek onze website voor meer informatie over onze privacypraktijken. Door hieronder te klikken, stemt u ermee in dat wij uw gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken MailChimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie zal worden overgebracht naar MailChimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van MailChimp.