Savigny Les Beaune 2018 Rouge Simon Bize Vergelesses
€ 96.10Vanaf 12 stuks €87.36
Type | Rode wijn |
Land | Frankrijk |
Regio | Bourgogne |
Appellatie | Savigny les Beaunes |
Wijndomein | Domaine Simon Bize |
Biowijn | Nee |
Druif | pinot noir |
Jaar | 2018 |
Volume | 0.750 |
Draaistop | Nee |
Vinous – Antonio Galloni – 90-92/100
The 2018 Savigny-lès-Beaune Les Vergelesses 1er Cru is more backward than the Talmettes on the nose, but sports just as much precision and focus. The palate is medium-bodied with crunchy black fruit, firm tannins and good acidity that segues into a more elegant and silky-smooth finish, leaving a touch of sea salt on the aftertaste.
Domaine Simon Bize
Domaine Simon Bize is al sinds 1880 gevestigd in Savigny-les-Beaune, ten noordoosten van het stadje Beaune. Dit gereputeerde familiedomein wordt beheerd door reeds de 4° generatie wijnbouwers op rij. De wijngaarden van Domaine Bize liggen verspreid over de gemeenten Savigny-les-Beaune, Aloxe-Corton, Pernand-Verglesses en Gevrey-Chambertin.
In de wijngaarden probeert Bize de rendementen zoveel mogelijk te beperken. De vinificatie van de witte wijnen is traditioneel. Het gebruik van eikenhout wordt minutieus in de gaten gehouden, de evolutie van de wijn voortdurend gecontroleerd, zodat het hout niet teveel gaat overheersen op het fruit en zowel elegantie als evenwicht maximaal gegarandeerd worden. Het resultaat is indrukwekkend. De wijnen van Domaine Simon Bize behoren onbetwistbaar tot de top.
De wijnen van Domaine Simon Bize worden stuk voor stuk gemarkeerd door hun sappig fruit. De rode Savigny onderscheidt zich door zijn nobele aroma’s van rood fruit met een licht kruidige toets, en een transparante structuur. Een enorme frisheid en elegantie vullen het rijtje aan. Een pure en geraffineerde opbouw, waarbij de tannines mooi opgenomen zijn in het geheel. Alle rode wijnen van Patrick Bize hebben een veelbelovend bewaarpotentieel.
La Revue du Vin de France
Référence à Savigny, Patrick Bize défendait depuis son installation en 1972 une vision classique de la Bourgogne, loin des modes et des effets de style. Sa sœur, Marielle Grivot, a repris le flambeau après sa disparition brutale en 2013. Les rouges, vinifiés avec une proportion importante de vendange entière, possèdent un cachet superbe et une texture de grands pinots qui nous ravissent. Étiré, le savigny-lès-beaune Les Bourgeots 2013 est frais et finement tramé. Pour dans deux ou trois ans. Parmi les 2012, issus de très petits rendements naturels, le premier cru Les Fournaux, finement cacaoté, aux tanins fermes et doux, monte pianissimo en puissance. On servira avant le très fruité Les Bourgeots 2012, encore tannique, et Les Talmettes, sauvage, sec, à l’oxydation précoce.