Bordeaux Primeur 2023

Bordeaux Primeur 2023 – Classicisme met een vleugje modernisme!
Dit is een seizoen waarin terroir, wijngaardbeheer en wijnbouwkundige beslissingen de kwaliteit van de wijnen bepalen. Mede dankzij een precisie-vinificatie (of vinificatie op maat in kleinere fermentatietanks, wat toelaat om per perceel op de juiste rijpheid te plukken) konden toch nog heel mooie resultaten worden geboekt met aanwezigheid van fijner en eleganter fruit.

Niemand zal ontkennen dat 2023, in tegenstelling tot 2022, een heterogeen wijnjaar is. Net zo onmiskenbaar is dat sommige kastelen magische wijnen uit hun hoge hoed toverden, die in enkele gevallen zelfs hun beste jaren overtroffen, een gegeven dat volmondig door de internationale pers wordt beaamd. 2023 past in het rijtje van ‘classicistische’ millésimes, zoals 2018 – vanwege de mooie zuren – en zoals 2015 – vanwege het fijne fruit in de wijnen. Dit betekent ook lagere alcoholpercentages, fijne en niet te overweldigende tannines en een grotere fruitconcentratie wat resulteert in finesserijke en fijne Bordeauxwijnen die sneller toegankelijk zullen zijn.

loader

Ch Reynon 2023

Bordeaux Blanc€ 12.89Per fles min. 12 flessen

Ch Dalem 2023

Fronsac€ 22.69Per fles min. 12 flessen

Ch De Fieuzal 2023

Pessac Léognan Rouge€ 28.31Per fles min. 12 flessen

Ch Haut Brion 2023

Grand Cru Classé - kist 3 flessen

Pessac Léognan Rouge€ 441.65Per fles min. 12 flessen

La Mauriane 2023

Puisseguin Saint Emilion

Saint-Emilion€ 17.55Per fles min. 12 flessen

Wil je graag meer weten?

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief om op de hoogte gehouden te worden van de laatste nieuwtjes.

Privacy disclaimer:

Caves de France gebruikt de gegevens die u op dit formulier verstrekt om contact met u op te nemen en om updates en marketing aan te bieden. Laat ons weten op welke manieren u van ons zou willen horen:

U kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link Abonnement opzeggen te klikken in de voettekst van elke email die u van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via wines@cavesdefrance.be. We zullen uw gegevens met respect behandelen. Bezoek onze website voor meer informatie over onze privacypraktijken. Door hieronder te klikken, stemt u ermee in dat wij uw gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken MailChimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie zal worden overgebracht naar MailChimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van MailChimp.