Sancerre 2016 Le Graveron Henri Bourgeois ROUGE
€ 53.05Vanaf 12 stuks €48.22
Type | Rode wijn |
Land | Frankrijk |
Regio | Loire |
Appellatie | Sancerre |
Wijndomein | Domaine Henri Bourgeois |
Biowijn | Nee |
Druif | pinot noir |
Jaar | 2016 |
Volume | 0,750 |
Draaistop | Nee |
Vinous – 89/100
The 2016 Le Graveron is a supple, starting-to-develop Pinot Noir. A little
lifted on the nose, it offers red fruit, plum, tapenade and tea leaf on the
long, savory finish. A chalky veil of delicate tannin coats the mouth.
Robert Parker’s Wine Advocate – 92/100
From Kimmeridgian marl soils, the 2015 Sancerre Le Graveron is deep, fresh and mineral on the slightly toasty nose, with its ripe and concentrated dark berry and cherry aromas. Full-bodied, powerful and pretty oaky, this is an intense and juicy, elegant and pretty long single-parcel Pinot Noir from the famous Monts Damnés. This Pinot Noir is silky, fresh and vital, but fewer oak features (flavors, tannin) wouldn’t do any harm.
Domaine Henri Bourgeois
Un Art, une Passion, une Tradition
‘Toujours à la recherche de l’Excellence, en observateurs attentifs et patients, nous nous laissons guider par la nature, inspirer par son Sens et animer par notre passion, dans le respect conjugué des savoirs et d’une viticulture basée sur l’épanouissement de l’écosystème, que nos ascendants léguèrent.’ Arnaud, Jean-Christophe et Lionel Bourgeois
Chavignol, een pittoresk dorpje in de Loirestreek, met amper één hoofdstraat en 170 inwoners, is wereldwijd vermaard omwille van zijn centrale ligging te midden van de Sancerre wijngaarden én omwille van zijn Crottin de Chavignol, het kleine ronde geitenkaasje dat de perfecte partner vormt bij een glaasje Sancerre tijdens het aperitief.
Het is hier dat de familie Bourgeois al 10 generaties lang al haar toewijding besteedt in dienst van de twee enige druivensoorten die hier worden verbouwd, nl. Sauvignon Blanc en Pinot Noir, gecultiveerd op een mozaïek van percelen, gelegen op de beste hellingen in het hart van Sancerre. De van vader op zoon overgeleverde kennis legt vooral de nadruk op het respect voor de bodem en traditionele vinificatietechnieken, wat uiteraard niet wil zeggen dat men hier niet openstaat voor vernieuwing en verbetering. De strenge selectie van de percelen, de aandacht bij iedere etappe in het productieproces en de minutieuze zorgen die worden besteed bij het verzorgen van de wijngaard en zijn druiven, staan garant voor de hoogstaande “Bourgeois”- kwaliteit waarbij permanent wordt gestreefd naar perfectie.
‘La vinification est un sujet de perfectionnement continuel, afin de laisser le terroir et le cépage s’exprimer dans l’harmonie la plus parfaite.’