Riesling 2018 Grand Cru Hengst Josmeyer
€ 52.78Vanaf 12 stuks €47.98
Land | Frankrijk |
Regio | Alsace |
Appellatie | Alsace |
Wijndomein | Domaine Josmeyer |
Biowijn | Ja |
Druif | riesling |
Jaar | 2018 |
Volume | 0,750 |
Draaistop | Nee |
Robert Parker’s Wine Advocate – 94/100
The 2018 Grand Cru Hengst Riesling blends all the six parcels that were picked between September 28 and October 9 and vinified them in cask until the bottling in early July 2019. The wine is very intense, fresh and pure on the complex, lemony and still phenolic nose. Full-bodied, rich and very elegant on the palate, this is a lush but refined and sustainably saline Hengst with grapefruit bitterness and a long and promising finish. This is a powerful and age-worthy Riesling of great complexity even if not generosity in terms of perfect ripeness.
Vinous – 94/100
The 2020 Riesling was made solely from three parcels in the heart of the Hengst Grand Cru. The nose is subtle with pear and lemon. The palate is driven and fresh, despite all the power of the Hengst. It seems channeled into vivid linearity, has edges of eau de vie of Williams pear, and subtle highlights of pear and lemon. A central vein of freshness references the cool limestone depth. (Bone-dry)
Domaine Josmeyer
‘Natura artis magistra’
Het domein JOSMEYER werd opgericht in 1845 door Aloyse MEYER en wordt thans geleid door diens achterachterkleindochters Céline en Isabelle Meyer. Deze vijfde generatie is bijzonder gemotiveerd om de traditie van dit toonaangevende familiebedrijf voort te zetten, als eerbetoon aan hun in 2016 overleden vader Jean Meyer. Isabelle Meyer is verantwoordelijk voor de vinificatie. Céline Meyer is managing director. Voor dit duo vormen wijn en kunst een complementair gegeven, waarbij creativiteit en harmonie de belangrijkste drijfveren zijn. Het kleurenpalet van een kunstenaar wordt geconcretiseerd in de geuren en de smaken van de wijn.
Dit domein heeft zijn cépages afgestemd op de – overigens schitterend gelegen – terroirs. Dank zij deze verstandige aanpak met respect voor bodem en plant, een goede beheersing van het rendement en een manuele oogst slaagt Domaine Josmeyer erin om gezonde druiven voort te brengen die de basis vormen voor geraffineerde, elegante en expressieve wijnen. Volkomen binnen de filosofie van de biologische en biodynamische wijncultuur, worden de druiven in hun geheel geperst en gebeurt de gisting op volledige natuurlijke wijze, zonder toevoeging van gistcellen. De wijn wordt verder opgevoed in grote houten cuves, zodat de houtinvloed slechts subliem te proeven is. De filtering gebeurt opnieuw volledig biologisch. Resultaat: wijnen met een uitzonderlijke, eigen stijl waarin het idealisme van 5 generaties (JOS)MEYER wordt weerspiegeld.
LA SERIE ARTISTE
De vier wijnen van ‘La Série Artiste’ spreken tot de verbeelding door een reeks etiketten die om de twee jaar worden ontworpen door een kunstenaar levend en/of werkend in de Elzas. De wijn wordt geïllustreerd door het kunstwerk en zijn geuren worden kleuren, waardoor er een soort osmose ontstaat tussen wijn en kunst… Bloemen en fruit spelen de hoofdrol; geniet van de charme!