Château de Lascaux – Bio

Dit wijndomein, gelegen in de bosrijke omgeving van de Garrigue met zijn gevarieerde populatie van eiken, dennen, laurier, rozemarijn,… is al 13 generaties lang in handen van de familie Cavalier. De sympathieke en openhartige Jean-Benoît beëindigde in 1984 zijn studies als landbouwingenieur en in 1990 herdoopte hij het domein als Château de Lascaux. Deze “wedergeboorte” ging gepaard met een structurele wijziging in de wijngaarden en een doorgedreven modernisering van de installaties.

Château de Lascaux bevindt zich in het hart van Pic Saint Loup, de meest Noordelijk gelegen terroir van de appellatie Languedoc. De geïsoleerd gelegen wijngaarden – op een hoogte van 150 meter – zijn onderhevig enerzijds aan de frisse zeelucht (mistral-winden) en anderzijds aan de warmere lucht van het Centraal Massief. De unieke ligging en het mediterrane micro-klimaat zorgen ervoor dat de wijnen van Château de Lascaux met hun uitgesproken finesse en diversiteit van aroma’s, een roemrijke toekomst tegemoet gaan.

Wil je graag meer weten?

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief om op de hoogte gehouden te worden van de laatste nieuwtjes.

Privacy disclaimer:

Caves de France gebruikt de gegevens die u op dit formulier verstrekt om contact met u op te nemen en om updates en marketing aan te bieden. Laat ons weten op welke manieren u van ons zou willen horen:

U kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link Abonnement opzeggen te klikken in de voettekst van elke email die u van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via wines@cavesdefrance.be. We zullen uw gegevens met respect behandelen. Bezoek onze website voor meer informatie over onze privacypraktijken. Door hieronder te klikken, stemt u ermee in dat wij uw gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken MailChimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie zal worden overgebracht naar MailChimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van MailChimp.