Château Labégorce

Gorsse (of Gorce) is een oude naam die tijdens de Middeleeuwen courant voorkwam in de Medocstreek. In Margaux en de errond liggende gemeenten waren talrijke families terug te vinden die deze naam droegen. Het bestaan van “La Maison Noble de la Bégorce” gaat terug tot in 1332. Deze naam werd vermoedelijk afgeleid van “Abbé Gorce”, die uiteindelijk zijn naam gaf aan het huidige château. In de geschiedschrijving werd dit domein omschreven als het mooiste en best gelegen wijngoed in de gemeente Margaux. Na de Franse Revolutie werd het landgoed opgedeeld in drie eigendommen: l’Abbé Gorsse de Gorsse, Château Labégorce en Château Labégorce Zédé. Hubert Perrodo kocht Château Labégorce in 1989 en koesterde een grote droom om het versnipperde landgoed opnieuw te verenigen. In 2002 verwierf hij l’Abbé Gorsse de Gorsse. De hergroepering werd voltooid met het verwerven van Château Labégorce Zédé in 2005. Hubert Perrodo overleed kort nadien in 2006 en zijn werk en ambitie worden thans voortgezet door dochter Nathalie. Sinds het millésime 2009 worden alle wijnen onder de naam Château Labégorce op de markt gebracht en is de incorporatie van Château labégorce Zédé een feit.

Wil je graag meer weten?

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief om op de hoogte gehouden te worden van de laatste nieuwtjes.

Privacy disclaimer:

Caves de France gebruikt de gegevens die u op dit formulier verstrekt om contact met u op te nemen en om updates en marketing aan te bieden. Laat ons weten op welke manieren u van ons zou willen horen:

U kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link Abonnement opzeggen te klikken in de voettekst van elke email die u van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via wines@cavesdefrance.be. We zullen uw gegevens met respect behandelen. Bezoek onze website voor meer informatie over onze privacypraktijken. Door hieronder te klikken, stemt u ermee in dat wij uw gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken MailChimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie zal worden overgebracht naar MailChimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van MailChimp.