Domaine Leflaive

Michel Béttane: ‘Le Domaine Leflaive constitue la référence mondiale quand il s’agit de juger un grand Chardonnay’

In het wijnmilieu is dit domein voor de witte wijnen in Puligny Montrachet wat Ch. Petrus voor Bordeaux betekent.

Domaine Leflaive is niet zonder reden één van de meest gerespecteerde wijndomeinen uit de Côtes de Beaune. Puurheid, eerlijkheid en authenticiteit, drie fundamentele waarden zijn vandaag de dag meer dan ooit aanwezig in de filosofie van Domaine Leflaive. Dankzij de biodynamische aanpak blijven de originele kenmerken van de terroir sterk aanwezig, wat resulteert in prachtige rechtschapen, zuivere wijnen. De legendarische wijnen van Domaine Leflaive zijn rijk van structuur, zeer aromatisch en met een finesse waarvoor alleen superlatieven in aanmerking komen.

Enkele jaren terug werd Anne-Claude Leflaive uitgeroepen tot ‘Beste witte wijnmaker van de wereld’ door het toonaangevende Engelse blad ‘Decanter’. Jammer genoeg is zij begin 2015 overleden. Haar stijl, haar passie en haar kwalitatieve streven worden voortgezet door haar team onder leiding van Brice de La Morandière, die thans de 4e generatie vertegenwoordigt. Onlangs werd een “cave bioclimatique” in gebruik genomen om de resultaten nog meer te optimaliseren. Deze kelder, opgenouwd uit stro, hout en grond werd gemaakt in de vorm van een ei en zal dienen om eiken vaten te stockeren.

Wil je graag meer weten?

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief om op de hoogte gehouden te worden van de laatste nieuwtjes.

Privacy disclaimer:

Caves de France gebruikt de gegevens die u op dit formulier verstrekt om contact met u op te nemen en om updates en marketing aan te bieden. Laat ons weten op welke manieren u van ons zou willen horen:

U kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link Abonnement opzeggen te klikken in de voettekst van elke email die u van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via wines@cavesdefrance.be. We zullen uw gegevens met respect behandelen. Bezoek onze website voor meer informatie over onze privacypraktijken. Door hieronder te klikken, stemt u ermee in dat wij uw gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken MailChimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie zal worden overgebracht naar MailChimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van MailChimp.