Opéra

Naast een uitgebreide keuze aan Champagnes en Méthode Traditionnelle, bieden wij nog andere feestelijke bubbels aan onder de vorm van schuimwijn. De vaandeldrager onder onze schuimwijnen is ongetwijfeld de Opéra Blanc de Blancs. Deze mousseux wordt gemaakt volgens de Méthode Charmat, uitgevonden door de Fransman Eugène Charmat in 1910 en behelst een tweede gisting van de wijn die niet plaatsvindt op de fles maar in het roestvrij stalen vat. Zo kan op relatief goedkope wijze de wijn mousserend worden gemaakt. Als de tweede gisting is afgelopen wordt de dan mousserende wijn onder druk gebotteld. Op geen enkel moment is er contact met de buitenlucht.

In het goedkopere segment van de schuimwijnen is het niet eenvoudig een goede kwaliteit te vinden. Wij proberen dit voor u op een glansrijke manier in te vullen: Opéra Blanc de Blancs is een veelzijdige speelse schuimwijn afkomstig uit de Sud-Ouest. Het is de cépage Ugni Blanc, die verantwoordelijk is voor het frisse karakter en heerlijke parfum. Onder de vele bubbels schuilt een uitstekende kwaliteitswijn met veel mooi fruit. Wanneer u onder vrienden bent, wordt het glas feestelijk geheven met deze plezierige mousseux!

Wil je graag meer weten?

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief om op de hoogte gehouden te worden van de laatste nieuwtjes.

Privacy disclaimer:

Caves de France gebruikt de gegevens die u op dit formulier verstrekt om contact met u op te nemen en om updates en marketing aan te bieden. Laat ons weten op welke manieren u van ons zou willen horen:

U kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link Abonnement opzeggen te klikken in de voettekst van elke email die u van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via wines@cavesdefrance.be. We zullen uw gegevens met respect behandelen. Bezoek onze website voor meer informatie over onze privacypraktijken. Door hieronder te klikken, stemt u ermee in dat wij uw gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken MailChimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie zal worden overgebracht naar MailChimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van MailChimp.