La Demoiselle de Bourgeois Pouillé Fumé 2014 in de kijker

Al 10 generaties lang cultiveert de familie Bourgeois haar wijnen op de beste hellingen in hethartje van Sancerre te Chavignol. Dit pittoreske dorpje is naast zijn wijn eveneens vermaard omwille van zijn geitenkaas, de Crottin de Chavignol, een ideale partner bij Sancerre tijdens het aperitief. De van vader op zoon overgeleverde kennis legt vooral de nadruk op het respect voor de bodem en traditionele vinificatietechnieken, wat uiteraard niet wil zeggen dat men hier niet openstaat voor vernieuwing en verbetering. De strenge selectie van de percelen, de aandacht bij iedere etappe in het productieproces en de minutieuze zorgen die worden besteed bij het verzorgen van de wijngaard en zijn druiven, staan garant voor de hoogstaande “Bourgeois”-kwaliteit waarbij permanent wordt gestreefd naar perfectie.

Deze prestigieuze selectie wordt gekenmerkt door finesse, complexiteit van aroma’s en veel concentratie van fruit. Jong proeven we vooral het fruit van de sauvignondruif, met een vleugje terroir en boisé. Na verloop van tijd wordt alles homogener; de terroir komt meer tot uitdrukking en het geurenpalet wordt complexer en intenser. De wijn krijgt meer diepte door de mooi versmolten houttoets, waardoor zijn intensiteit nog meer benadrukt wordt.

Prijs:  € 26,02 incl. BTW (€23,66 incl. BTW bij aankoop van 12 flessen)

  • Médaille d’Or: La Demoiselle de Bourgeois 2012 – Concours Mondial Sauvignon 2014
  • 91pts: La Demoiselle de Bourgeois 2012 – Wine Enthusiast 2014
  • 15/20: La Demoiselle de Bourgeois 2012 – Bettane & Desseauve 2014
  • 16/20: La Demoiselle de Bourgeois 2010 – Gault & Millau 2014

Wil je graag meer weten?

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief om op de hoogte gehouden te worden van de laatste nieuwtjes.

Privacy disclaimer:

Caves de France gebruikt de gegevens die u op dit formulier verstrekt om contact met u op te nemen en om updates en marketing aan te bieden. Laat ons weten op welke manieren u van ons zou willen horen:

U kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link Abonnement opzeggen te klikken in de voettekst van elke email die u van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via wines@cavesdefrance.be. We zullen uw gegevens met respect behandelen. Bezoek onze website voor meer informatie over onze privacypraktijken. Door hieronder te klikken, stemt u ermee in dat wij uw gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken MailChimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie zal worden overgebracht naar MailChimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van MailChimp.