Masterclass Italiaanse en Spaanse wijnen

VOLZET!

Dinsdag 8 februari 2022 – 19u30 tot 22u30 uur.

Italië en Spanje zijn niet alleen fijne landen om je vakantie door te brengen.  Ze zijn ook top wijnlanden die een heel grote variëteit aan lekkere wijnen maken.  Gaande van fris fruitige lichte wijnen tot stevige kleppers die de meest veeleisende liefhebber kunnen bekoren.

Tijd om een en ander meer in detail te bekijken en te proeven zodat we een beter zicht krijgen op deze schitterende wijnlanden. In onze Masterclass Italiaanse en Spaanse wijnen gaan we even in op het wijnlandschap dat ze bieden. Niet zomaar… We bekijken de meest belangrijke wijnregio’s zoals Barolo uit Piëmonte, Chianti uit Toscane en Rioja en Ribera del Duero uit Spanje. Theorie wordt gekoppeld aan een degustatie van een 8-tal wijnen van een hoger niveau – voortrekkers van de Italiaanse en Spaanse wijnbouw.

Docent:

  • Ben Cooreman, oenoloog en zaakvoerder Caves de France
  • André Van der Elst is Sommelier-Conseil en Ambassadeur de l’Université du Vin, Suze la Rousse. Van deze Université is hij momenteel de enige Belgische ambassadeur. Hij realiseert tal van opdrachten binnen de horeca-sector en is lid van de erkenningscommissie voor Belgische wijnen, maar vooral is hij ook docent aan de Vlaamse Wijnacademie én stichtend voorzitter van de VZW Sommeliers Conseils die vanuit de Vlaamse Wijnacademie de Belgische alumni van de Franse wijnuniversiteit in Suze La Rousse verenigt.

Prijs: € 65 inclusief BTW.

Plaats: In het degustatieatelier Caves de France – Opstalplein 22 – 9200 Schoonaarde (Dendermonde)

 

Wil je graag meer weten?

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief om op de hoogte gehouden te worden van de laatste nieuwtjes.

Privacy disclaimer:

Caves de France gebruikt de gegevens die u op dit formulier verstrekt om contact met u op te nemen en om updates en marketing aan te bieden. Laat ons weten op welke manieren u van ons zou willen horen:

U kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link Abonnement opzeggen te klikken in de voettekst van elke email die u van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via wines@cavesdefrance.be. We zullen uw gegevens met respect behandelen. Bezoek onze website voor meer informatie over onze privacypraktijken. Door hieronder te klikken, stemt u ermee in dat wij uw gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken MailChimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie zal worden overgebracht naar MailChimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van MailChimp.