Wijnlessen najaar 2018 – 25/09 – 02/10 – 09/10 – 06/11 en 13/11/2018 – klik op ‘wijncursussen’

Wenst u meer te weten over wijn? Hoe wijn gemaakt wordt? Hoe u moet proeven? Hoe u een goede van een minder goede wijn kan onderscheiden? Hoe u kan weten of het om een bewaarwijn gaat?

In 5 avonden krijgt u een beeld van wat de wijnwereld te bieden heeft en tal van tips bij uw aankopen, bewaren en serveren van wijn. Dus, een ideale cursus voor iedereen die graag een glas wijn drinkt, om met uw collega’s, partner en/of vrienden te volgen!

Docent

Kristof Van Hecke is doctor in de wetenschappen (biochemie) en sinds 2011 Professor aan de Universiteit Gent (Departement Anorganische en Fysische Chemie). Voorheen was hij verbonden als post-doctoraal onderzoeker aan het labo voor Biomoleculaire Architectuur, departement scheikunde (KULeuven). Hij is vooral ook een gepassioneerd wijnkenner en een ervaren lesgever die op een boeiende en eenvoudige manier het vakgebied van de wijnkunde en het wijnproeven kan uitleggen en die graag met cursisten in dialoog treedt. Hij behaalde het diploma van Sommelier Conseil aan de Université du Vin de Suze-La-Rousse en is momenteel docent voor de opleiding (Aspirant)-Sommelier, Horeca en Zytholoog aan Syntra Midden-Vlaanderen, campussen Gent en Sint-Niklaas. Bovendien is hij co-auteur van 5 wijn-bier- en drankboeken (MJPublishing) en de wijnbouwgids “Van wijnrank tot wijn” en neemt hij geregeld deel aan proefpanels.

Doel van de cursus:

 • Leren ‘degusteren’ van wijn
 • Herkennen en beschrijven geuren, aroma’s en smaakstructuur van wijn
 • Typische kenmerken van bepaalde druivenrassen en wijnen herkennen
 • Inzicht krijgen in de verschillende processen van wijn maken (witte, rode en schuimwijnen)
 • Notie krijgen van het appellatie- en klasseringsysteem in Frankrijk (met nadruk op regio’s Bourgogne, Bordeaux en Champagne)
 • Notie krijgen in het combineren van bepaalde wijnen en gerechten
 • Beoordeling en conclusie formuleren, inschatten prijs-kwaliteitsverhouding van wijnen

Bij de degustaties vormen Franse wijnen de uitgangsbasis, maar wordt tevens aandacht besteed aan andere wijnlanden (Spanje, Portugal, Italië, Duitsland, Oostenrijk, Z-Afrika, Chili, Nieuw-Zeeland,…).

Praktische informatie

Eén les bestaat uit ongeveer 1 uur theorie en 2 uur begeleid degusteren van een 6 tot 8-tal wijnen.

 • Data: Telkens op dinsdag van 19.30 uur tot 22.30 uur: 25/09 – 02/10 – 09/10 – 06/11 en 13/11/2018
 • Plaats: In onze degustatie en lesruimte. Caves de France – Opstalplein 22 – 9200 Schoonaarde (Dendermonde)
 • Prijs: € 265 inclusief BTW voor 5 lessen, 6 wijnglazen inbegrepen.
 • Info en inschrijving: katleen.vankeer@cavesdefrance.be

Opgelet! Deze cursus zal slechts doorgaan vanaf een minimum van 9 inschrijvingen.

Wil je graag meer weten?

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief om op de hoogte gehouden te worden van de laatste nieuwtjes.

Privacy disclaimer:

Caves de France gebruikt de gegevens die u op dit formulier verstrekt om contact met u op te nemen en om updates en marketing aan te bieden. Laat ons weten op welke manieren u van ons zou willen horen:

U kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link Abonnement opzeggen te klikken in de voettekst van elke email die u van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via wines@cavesdefrance.be. We zullen uw gegevens met respect behandelen. Bezoek onze website voor meer informatie over onze privacypraktijken. Door hieronder te klikken, stemt u ermee in dat wij uw gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken MailChimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie zal worden overgebracht naar MailChimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van MailChimp.

Opgelet !!!
We zijn gesloten vanaf zaterdag 13 juli tot en met maandag 29 juli 2024.
Tijdens de maanden juli en augustus zijn we gesloten op zaterdag en maandag. gelieve hiermee rekening te willen houden bij online bestellingen.